matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie pochodnych niewłaściwych w punkcie
Sta2zeK:
Bardzo proszę o pomoc z zadankiem a dokładniej z przykładem a:
https://scr.hu/kGkAqX
Dziękuję
18 gru 20:15
Adamm:
1
a) f'(x)=
dla x−2>0
2
√
x−2
−1
f'(x)=
dla x−2<0
2
√
2−x
−1
f
−
'(2)=lim
x→2
−
= −
∞
2
√
2−x
1
f
+
'(2)=lim
x→2
+
=
∞
2
√
x−2
18 gru 20:18
Sta2zeK:
Adamm dziekuje
18 gru 20:42