:(
Mona: kto pomoże w tych logarytmach

Oblicz
2log
36−log
34
log
440−log
45
log
43−log
448
log
50,5+2log
520−3log
52
log
3 13+log
3 19+ ... +log
3 136
13 sty 16:24
Ergo: a) log336−log34=log39=2
13 sty 16:29
Mona: dziękuje
13 sty 16:30
Ergo: | | 1 | | 3 | |
b)log48=3log42=3*( |
| )= |
| |
| | 2 | | 2 | |
13 sty 16:32
Godzio:
wszystko na tej samej zasadzie
log
ab + log
ac = log
ab*c
13 sty 16:33
13 sty 16:34
Ergo: 
prosze
13 sty 16:34
Mona: może jakoś sobie poradzę... mam jesczez takie jedno skomplikowane zadanie ztreścią też ztych
logarytmów pomożecie

13 sty 16:35