matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Korzystaj¡c z odpowiednich kryteriów zbadaj zbieznosc szeregu:
vwpawlusza:
∑
n
=1
∞
(7/3)
4
n
18 gru 15:18
ICSP:
7
4
∑
∞
n = 1
(7/3)
4
n = −
3
5
* 4
18 gru 15:21
vwpawlusza:
∑n=1
∞
(7/3)
4
n
18 gru 16:13
Adamm:
a ile to jest lim
n→
∞
(7/3)
4n
?
18 gru 16:15