matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Piekna Gosienka:
∫x(x
2
+1)
7
dx
18 gru 13:38
Jerzy:
Podstawienie: x
2
+ 1 = t , 2xdx = dt
1
... =
∫t
7
dt = .....
2
18 gru 13:39
Piekna Gosienka:
dziękuję
18 gru 13:45