całka oznaczona, pola figur
studenka: Oblicz za pomocą całki oznaczonej pola figur ograniczonych podanymi liniami
y=√8x oraz y=(2x+8)/3
Naszkicuj figury, zaznacz obliczane pola.
18 gru 11:56
5-latek:

U{2x+8= 3
√8x (do potegi drugiej
4x
2+32x+64= 24x
dalej rozwiazuj
18 gru 12:13
5-latek: 4x2+32x+64= 72x ma byc
18 gru 12:14
studenka: wyszły mi x1 = 2 i x2 = 8
co dalej mam zrobić ? nie mam pojęcia jak dalej zabrać się za to zadanie.
18 gru 12:18
5-latek: to wezmy np y=p{8x] i wylicz y1 i y2
Z calkami nie pomoge (nie pamiettam
18 gru 12:20
studenka: jak za pomocą całki obliczyć to pole? ktoś coś?

y
1 = 4 , y
2 = 8
18 gru 12:28
18 gru 13:35
studenka: dziękuję pięknie <3
18 gru 17:00