matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcenie wykresu funkcji
anonim:
znam odpowiedź do tego zadania ale nie rozumiem jak do niej dojść f(x)= (−1/IxI−3)+2
18 gru 08:03
anonim:
są jeszcze dwa przykłady f(x)=(2/IxI−2)+1 i f(x)=/(3/IxI+2)−1
18 gru 08:27