ttt
adae: | 4x | |
skorzystaj z wykresu funkcji g(x)= | |
| | i podaj liczbe rozwiazan równania g(x)=m w |
| 1−2x | |
zaleznosci od wartowsci parametru m
zdj:
http://imgur.com/YCPHVB8
dla m < 0 − brak rozwiazan bo funkcja jest w wartosci bezwzglednej
dla m=0 jedno rozwiazanie
i dla m>0 mam problem bo według wykresu (asymptota odbita y=2) ma dwa rozwiązania
i dla m>2 ma 4 rozwiazania
![](emots/2/pytajnik.gif)
dobrze mysle? czy gdzie robie bład bo według odpowiedzi dla m>0 są 4 rozwiazania
18 gru 00:42
Eta:
![rysunek](rys/127658.png)
0 rozwiązań dla m<0
1 rozwiązanie dla m=0 v m=2
2 rozwiązania dla m∊(0,2) U ( 2,
∞)
18 gru 01:04
adae: no tak ja zrobilam bład ale w podreczniku z tego wychodzi ze tez jest błąd
18 gru 01:05
Adamm: dla m=0 lub m=2 mamy jedno rozwiązanie
dla 0<m<2 lub m>2 mamy 2 rozwiązania
dla reszty brak rozwiązań
18 gru 01:08
adae:
18 gru 01:14