| dx | ||
∫ | ||
| (x2+4x+8)3 |
| 1 | ||
∫ | dx | |
| ((x+2)2+4)3 |
| x+2 | |
=t | |
| 2 |
| 1 | 1 | x | 2n−3 | 1 | |||||
∫ | dx = | + | ∫ | dx | |||||
| (x2+1)n | 2n−2 | (x2+1)n−1 | 2n−2 | (x2+1)n−1 |
| 1 | 1 | 1 | t | 3 | 1 | |||||
∫ | dt = | + | ∫ | dt = | ||||||
| 4 | (t2+1)3 | 16 | (t2+1)2 | 16 | (t2+1)2 |
| 1 | t | 3 | t | 3 | 1 | |||||
= | + | + | ∫ | dt = | ||||||
| 16 | (t2+1)2 | 32 | t2+1 | 32 | t2+1 |
| 1 | t | 3 | t | 3 | ||||
= | + | + | arctgt+c | |||||
| 16 | (t2+1)2 | 32 | t2+1 | 32 |
| 1 | Ax+B | Cx+D | Ex + F | ||||
= | + | + | |||||
| (x2+4x+8)3 | x2+4x+8 | (x2+4x+8)2 | (x2+4x+8)3 |
| 1 | a3x3+a2x2+a1x+a0 | |||
∫ | dx= | + | ||
| (x2+4x+8)3 | (x2+4x+8)2 |
| b1x+b0 | ||
∫ | dx | |
| x2+4x+8 |