objętość i pole powierzchni całkowitej
Tsugumi: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym kąt między wysokością ostrosłupa a jego ścianą boczną ma
miarę 30 stopni. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa jeżeli jego
krawędź podstawy ma długość 4 cm.
13 sty 15:27
Tsugumi: Pomoże ktoś?
13 sty 16:00
Godzio: zaraz się coś zrobi
13 sty 16:19
Tsugumi: dziękuję! czekam, bo nie moge sobie poradzić z tym zadaniem
13 sty 16:23
Godzio:

α=30
o
a=4
| 1 | | 1 | | a√3 | | 4√3 | | 2√3 | |
| h= |
| * |
| = |
| = |
|
|
| 3 | | 3 | | 2 | | 6 | | 3 | |
H=2
podstaw o oblicz
13 sty 16:25
Tsugumi: dzięki, wyszło
13 sty 16:33