matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ
Paulina:
Rozwiąż układ 3x+4y+6z+3t=4 x+2y+2z+t=2 2x+y+4z+2t=1
17 gru 16:39
Adamm:
3x+4y+6z=4−3t x+2y+2z=2−t 2x+y+4z=1−2t W=0 W
x
=0 W
y
=0 W
z
=0 układ nieoznaczony
17 gru 16:48