zbiory
HELP: Dane są zbiory A(−∞>,B=(−2,2) zaznacz je na jednej osi liczbowej , a następnie na tej podstawie
wyznacz zbiory
A∪B
A∩B
A/B
A\B
A'
16 gru 22:46
Jolanta: zbiór A(−∞, ?
16 gru 22:53
HELP: A(−∞,1>
16 gru 22:55
Jolanta:

w pierwszym masz sumę czyli (−
∞,2>
w drugim częsc wspólną spójrz na wykres ,wiesz co jest wspólne ?
16 gru 23:00
Jolanta: oj nawias zły (−∞,2)
16 gru 23:01
Jolanta: jestes ?
16 gru 23:04
HELP: tak jestem
16 gru 23:04
Jolanta: widzisz gdzie jest czesc wspólna ?
16 gru 23:06
Jolanta: chcesz to zrozumiec to oodpowiadaj
16 gru 23:10
HELP: A'=?
16 gru 23:12
Jolanta: A' to dopełnienie zbioru A,czyli wszystko to co nie jest zbiorem A
A'=(1,∞)
16 gru 23:15
5-latek: A'=(1,∞)
16 gru 23:15
HELP: dzieki
16 gru 23:16
Jolanta: To co z drugim przypadkiem czyli częscia wspólna ?
16 gru 23:17
HELP: A∩B=(−2,1)
16 gru 23:19
Jolanta: (−2,1> ponieważ 1 nalezy do obu zbiorów
16 gru 23:20
Jolanta: Jeżeli od zbioru A odejmujesz zbiór B to zostanie to co jest w zbiorze A,ale nie jest w zbiorze
B
16 gru 23:22
Jolanta: czyli A\B=(−∞,−2>
16 gru 23:26
HELP: A\B=(−∞,−2)
16 gru 23:26
Jolanta: spójrz na wykres −2 nie nalezy do zbioru B (B=(−2,2) czyli −2 zostaje po odjeciu
gdyby −2 nalezało do zbioru B to tak by zapisano <−2,2)
16 gru 23:31
HELP: aa sory pomyliło mi się
16 gru 23:36
Jolanta: w nastepnym chyba B\A
16 gru 23:38
Jolanta: B\A=(1,2)
16 gru 23:42