Graniastosłup
anaa11: 1.Siedem krawedzi graniastoslupa prostego ma dlugosc 13 a pozostale dwie krawedzie maja dlugosc
10.Oblicz objetosc i pole powierzchni tego graniastoslupa.
16 gru 18:23
Eta:
| | 1 | |
V= |
| *10*12*13=............ |
| | 2 | |
| | 1 | |
Pc= 2* |
| *10*12+ 2*13*13+10*13=.......... |
| | 2 | |
16 gru 18:42
Mila:

Wpisujesz to n−ty raz. Kolega podał jak masz rozwiązywać.
Graniastosłup ma 9 krawędzi. W podstawie ma trójkąt.
h
2+5
2=13
2
h
2=169−25=144
h=12
V=60*13=...
P
c=2*60+10*13+2*13*13=...
16 gru 18:53
Eta:
16 gru 18:55
anaa11: V=780
Pc=582
16 gru 18:58
anaa11: dzieki
16 gru 18:58