Prawdopodobienstwo
anaa11: Niech A,B będą zdarzeniami zawartymi w przestrzeni omega.Wiedząc,że P(A)=0,2 , P(B)=0,7 i P(A u
B)=0,8 oblicz P(A u odwrotne B).
16 gru 18:20
Eta:
P(A)=0,2 , P(B)=0,7 , P(AUB)=0,8
P(A∩B)= ?
P(AUB)= P(A)+P(B)− P(A∩B)
0,8=0,2+0,7− P(A∩B) ⇒ P(A∩B)= ...... =0,1
16 gru 18:47
Adamm: Eta, anaa11 mówiąc odwrotne B miała na myśli dopełnienie
16 gru 18:49
Eta:
Nie wiem co "miała na myśli" .... duchem nie jestem

"U" odwrotne to ∩
zaś B
' −−−− przeciwne ( a nie odwrotne) do B
16 gru 18:53