| √2−√6i | ||
( | )5 | |
| −√3+i |
| √2 | 1 | |||
cosφ= | = | |||
| 2√2 | 2 |
| √3 | ||
sinφ=U{√6{√8}= | ||
| 2 |
| π | ||
φ= | ||
| 3 |
| π | π | |||
z1=2√2*(cos | +i sin | ) | ||
| 3 | 3 |
| √3 | ||
cosα=− | ||
| 2 |
| 1 | ||
sinα= | ||
| 2 |
| π | 5π | |||
α=π− | = | |||
| 6 | 6 |
| z15 | 2√2 | π | 5π | π | 5π | ||||||
=( | )5*(cos( | − | )+i sin(( | − | ))5= | ||||||
| z25 | 2 | 3 | 6 | 3 | 6 |
| π | π | |||
=(√2)5*((cos(−5* | )+i sin(−5* | )= | ||
| 2 | 2 |
| −√3 | ||
A sinφz1 nie powinien wynosić | ? | |
| 2 |