matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
hanksklos:
Podaj granice:
sin*n +3n
a
n
=
po przekształceniu mam
2n+3
3n * (
sin*n
3n
−1)
co robie dalej?
2n * (1 −
3
2n
)
16 gru 17:46
Eta:
sinn
n(
+3
n
a
n
=
3
n(2+
)
n
1+3
lima
n
=
= ..........
2+0
n→
∞
16 gru 18:51
Adamm:
sinn
Eta
, lim
n→
∞
= 0
n
16 gru 18:53
Eta:
Jasne ,że 0
16 gru 18:56
Eta:
sinn
lim
=1
n
n→0
sinn
lim
=0
n
n→
∞
16 gru 18:58