matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
taylor
Ignacy:
Rozwiń wzór funkcji w szereg Taylora f(x)=1/x w otoczeniu punkty x=−1
16 gru 15:32
jc:
1
−1
=
= − 1 − (x+1) − (x+1)
2
− (x+1)
3
− ...
x
1−(x+1)
16 gru 15:49