matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyy
wiola:
rozwiąż równania a) 4
x+1
= 256 b) 3*5
x
=375
16 gru 01:40
Jerzy:
a
4
x
*4 = 256 ⇔ 4
x
= 64 ⇔ 4
x
= 4
3
⇔ x = 3 b) analogicznie
16 gru 08:20