rafal:
W(x)= (3x11-4x8+1)8 * (5x2+8x-1)19
6 lis 18:54
rafal: Oblicz sumę współczynników a0 (a zero) oraz stopień wielomianu W(x)
Nauczycielka mówiła że trzeba jakoś pomnoźyć jak np. ten pierwszy nawias to jest on cały
podniesiony do potęgi 8 to pomnożyć to przez największą potęge w nawiasie czyli 8 * 11 i
podstawić pod x jedynkę ale nie wiem dokładnie.
6 lis 19:01
maciej: Ω
21 lut 09:07
maciej: liczby m i n sa odpowiedniorowne stopniem wielomianu P i Q, OKRESL STOPIEN WIELOMIANU
W(X)=Xp(X)+3q(X)−X3 N=2,M=3
21 lut 09:14