Kula
anaa11: Oblicz stosunek pola powierzchni kuli wpisanej w szescian o krawędzi 4 do pola powierzchni kuli
opisanej na tym sześcianie.
15 gru 19:58
Janek191:
k − stosunek podobieństwa
15 gru 20:04
misio12: A potem co?
15 gru 20:22
Adamm: nic, liczysz i podstawiasz
15 gru 20:23
Janek191:
a = 4
r
w = 2
r
o = 2
√3
więc
więc
15 gru 20:29
misio12: A nie powinno byc 1/2?
15 gru 20:31
misio12: To w koncu 1/3 czy 1/2?
15 gru 20:52
Janek191:
Patrz: 20.29
15 gru 20:54
misio12: A okej dzieki
15 gru 21:44