wyznacz asymptopy wykresu funkcji f
pablo97: Wyznacz asymptopy wykresu funkcji f f(x)= x−1/x
15 gru 16:43
Janek191:

Asymptota pionowa : x = 0
Asymptota ukośna: y = x
15 gru 17:06
pablo97: A jak to otrzymac w tresci?
15 gru 17:17
15 gru 17:20
Piotr: | | x−1 | |
Chyba, że twoja funkcja to f(x)= |
| to będzie inna asymptota ukośna(nawet będzie pozioma) |
| | x | |
15 gru 17:38
pablo97: Tak to jest to co podal Piotr
15 gru 17:40
Janek191:

Asymptota pozioma : y = 1
Asymptota pionowa : x = 0
15 gru 17:42