Przebieg zmienności funkcji
Pz: | | x2 − 7 | |
Zbadaj przebieg zmienności funkcji f(x)= |
| |
| | x + 4 | |
15 gru 13:53
Jerzy:
Ustal dziedzinę i policz pochodną.
15 gru 13:54
Pz: Te rzeczy mam już ustalone, ale nie mogę poradzić sobie z granicami i z wykresem
15 gru 13:58
Jerzy:
limx→+∞f(x) = + ∞
limx→−∞ f(x) = − ∞
limx→−4+f(x) = + ∞
limx→−4−f(x) = −∞
15 gru 14:02
Pz: Wychodzi mi brak asymptot poziomej i ukośnej, sama pionowa. Jak będzie wyglądać wykres?
15 gru 14:15
Jerzy:
A jakie masz ekstrema lokalne ?
15 gru 14:23