matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Patrycja:
Jaka jest pochodna z
1
cos
2
x
15 gru 13:50
Jerzy:
2cosxsinx
2sinx
f'(x) =
=
(cos
2
x)
2
cos
3
x
15 gru 13:52
Jerzy:
sin2x
lub inaczej ... =
cos
4
x
15 gru 13:53