Znajdź równanie okręgu, którego średnica jest odcinkiem o końcach w punktach P=
Katia: Znajdź równanie okręgu, którego średnica jest odcinkiem o końcach w punktach P=(−3;8) Q=(−5;2)
15 gru 13:37
Jerzy:
Znajdź środek tego odcinka, to będzie środek okręgu.
Policz jego długość i podziel przez 2, to będzie jego promień.
15 gru 13:39
Katia: niestety mam z tym problem
15 gru 18:51
Jack:
wzor na srodek odcinka o koncach w punktach (x
1,y
1) oraz (x
2,y
2)
15 gru 18:56
Katia: srodek problemem nie jest. ale rownanie okregu
15 gru 19:15
Katia: up
15 gru 19:43
Eta:

S(−4,4) r=|SP|=
√32−12=
√8 r
2=8
o: ( x−x
S)
2+(y−y
S)
2=r
2
o: (x+4)
2+(y−4)
2=8
15 gru 20:27