Znajdź równanie symetralnej odcinka CD C=(-2;3) D=(4;-1)
robert: Znajdź równanie symetralnej odcinka CD C=(−2;3) D=(4;−1)
15 gru 13:20
Wałowa: Co to jest symetralna odcinka ?
15 gru 13:23
Piotr: inaczej wyznacz
15 gru 18:59
===:
S=(1, 1)
| | −1−3 | | 2 | | 3 | |
a= |
| =− |
| as= |
| itd  |
| | 4+2 | | 3 | | 2 | |
15 gru 19:19
===:
15 gru 19:21
Angel: ok, wiec jak zrobic rownanie?
15 gru 19:33
15 gru 19:35
robert: pomoze ktos w rozwiazaniu?
15 gru 19:47
Eta:
Równanie symetralnej s
| | 3 | |
s : y= a(x−xS)+yS S(1,1) a= |
| |
| | 2 | |
15 gru 21:19
Eta:
2 sposób
Symetralna odcinka to zbiór punktów P(x,y) równo odległych od końców odcinka
zatem |PC|
2=|PD|
2
(x+2)
2+(y−3)
2=(x−4)
2+(y+1)
2
..................................
4x+4−6y+9=−8x+16+2y+1
...............................
s : 3x−2y−1=0 −−− postać ogólna
| | 3 | | 1 | |
s: y= |
| x− |
| −−− postać kierunkowa |
| | 2 | | 3 | |
15 gru 21:25
Wałowa: Zle mnie zrozumiales
To ja zadalem takie pytanie Robertowi .
15 gru 23:01
Mila:
15 gru 23:44
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
zaczynam sie uczyc przystawania trojkatow . teraz
15 gru 23:53
Mila:
Witaj, jak leci? Zdrowie dopisuje?
15 gru 23:54
5-latek: Nie chce narzekac ale nie bardzo .
Nie wiem co sie dzieje . Cukier mi skacze . jestem ciagle zmeczony
Chodze tez na zabiegi (zaklad ufundowal po 10 zabiegow ,lercze bark .
Corka z zieiem i wnuczka przyjada na swieta to bedzie mi razniej

jeszce jutro do pracy i w sobote wolne .
Jutro sobie poczytam o tych trojkatach .
16 gru 00:02