matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć całki
paweł:
obliczyć całki ∫
6
7
√
x
4
− 7
3
√
x
4
√
x
2
dx = ∫
1
x
dx ∫ x
3
cos2xdx ∫x
2
sin7xdx ∫X
2
e
x
dx
15 gru 12:34
Qulka:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/267.html
15 gru 12:52
Jack:
1
∫
dx = ln|x|
x
15 gru 12:53
Jerzy:
= ln|x| + C
15 gru 12:56