równania
Iwona: Rozwiąż równania
a) 4x3−x=0
B) 6x3−5x2−6x=0
c)x(x2−x−6)=0
15 gru 11:12
Jerzy:
I gdzie problem ?
15 gru 11:13
Mariusz:
x(4x2−1)=0
x(6x2−5x−6)=0
w a) po wyciągnięciu x masz wzór skróconego mnożenia na różnicę kwadratów
Równanie kwadratowe możesz rozwiązać używając wzorów skróconego mnożenia
Najpierw sprowadź je do postaci kanonicznej
15 gru 11:16
Jerzy:
a) x(2x +1)(2x − 1) = 0
15 gru 11:18
Malwina: do wykresu funkcji f(x)a/x należy punkt P(4, 1/2) wyznacz parametr a. naszkicuj wykresy funkcji
f(x),g(x),h(x)oraz podaj ich wzory ,dziedzine,zbior wartości,miejsce zerowe i asymptoty.
a) f(x)
b)g(x)=f(x)−2
c)h(x)f(x+2)
15 gru 18:09