matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktos moze sprawdzić
hela:
rzucamy symetryczna kostka do gry. oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia A polegajacego na wyrzucaniu parzystej liczby oczek. czy dobrze zrobione
? Ω={1,2,3,4,5,6,} IΩI= 6
A
3
1
PIAI=
=
=
Ω
6
2
15 gru 10:14
Jerzy:
Dobrze . ale po drodze zapisuj: |AI = 3
15 gru 10:17
Jerzy:
I popraw zapis:
|A|
P(A) =
|Ω|
15 gru 10:20