help
czarna: z urny zawierającej 3 kule białe i 4 czarne losujemy kolejno dwie kule,bez zwracania .jakie
jest
prawdopodobieństwo,że za drugim razem wylosujemy kulę białą,
jeśli za pierwszym razem wycignęlismy czarną?
15 gru 09:36
Jerzy:
|Ω| = 7*6
IAI = 4*3
15 gru 09:38
czarna: a mogłbys mi wytłumaczyc Jerzy skad to i jak to
15 gru 09:58
Jerzy:
|ΩI = 7*6 − za pierwszym razem losujemy jedną z 7 kul, za drugim jedną z 6
IAI = 4*3 − za pierwszym losujemy jedną kulę czrną z 4,za drugim biała z 3.
15 gru 10:01