matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
pawlo:
1+x
2x−1
1.zad. 3+
=
3
5
1+x
x−1
2zad. 2−
=
proszę o dokładne rozwiązanie i bardzo
4
3
szybkie ,pilne
1+x
2x−1
3.zad 2−
=
2
3
13 sty 11:39
Studniarek1:
1) 3 +
1+x
3
=
2x−1
5
/ −3
1+x
3
=
2x−1
5
−3 / *3 1+x=
6x−3
5
−9 /−1 x=
6x−3
5
−10 /* 5 5x=6x−3−50 −x=−53 x=53 Spr: 3 +
1+53
3
=
2*53−1
5
21=
106−1
5
21=21
13 sty 11:53