matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
gość:
dla funkcji f: R strzałka R sporządź tabelę wartości funkcji i naszkicuj jej wykres f ( x) = − IxI
14 gru 21:16
gość:
czyli x = − 4 to y = 4 x = − 2 to y = 2 x = 0 to y = 0 x = 2 to y = 2 x = 4 to y = 4? i nie umiem wykresu
14 gru 21:17
Mila:
x −4 −3 −2 −1 0 1 2 3 4 |x| 4 3 2 1 0 1 2 3 4 −|x| −4 −3 −2 −1 0 −1 −2 −3 −4 Otrzymujesz kilka punktów wykresu: (−4,−4), (−3,−3) , (−2,−2),(−1)−1) ,(0,0) , (1,−1), (2,−2), (3,−3),(4,−4)
14 gru 21:25