funkcje
gość: Mam jeszcze jedno zadanie dla funkcji f: R strzałka R sporządź tabelę wartości funkcji i
naszkicuj jej wykres
f ( x) = − IxI
14 gru 20:42
Adamm: tabelkę raczej możesz zrobić sam
narysuj funkcję f(x)=x, odbij ujemne wartości względem osi ox, będziesz miał funkcję f(x)=|x|,
odbij cały wykres funkcji względem osi ox, będziesz miał swoją funkcję
14 gru 20:45
gość: czyli x = − 4 to y = 4
x = − 2 to y = 2
x = 0 to y = 0
x = 2 to y = 2
x = 4 to y = 4?
14 gru 21:13
Adamm:
14 gru 21:20
gość: a ta tabelka co obliczyłam jest dobrze?
bardzo dziękuję
14 gru 21:22
Adamm: nie
f(−4)=−4
f(−2)=−2
f(0)=0
f(2)=−2
f(4)=−4
14 gru 21:23
Janek191:
Tabela jest zła
14 gru 21:24
gość: ok bardzo dziękuję
14 gru 21:24