matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
Zosia:
Rozwiąż równanie: 1. Log
1/2
(4x+8)−log
1/2
(10−x)=−3
1
2. Logx−
=0
logx
14 gru 20:30
Adamm:
2. x>0, x≠1 log
2
x−1=0 logx=1 lub logx=−1 x=10 lub x=1/10
14 gru 20:33
piotr:
x>−2 i x<10
4x+8
log
1/2
(
)=−3
10−x
4x+8
= 8 ⇒ x=6
10−x
14 gru 21:09