funkcje
gość: Pomóżcie nie umiem do tego zrobić wykresu! Mam naszkicować wykres tej funkcji i obliczyć jej
dziedzinę.
f ( x) = − √x
dziedzinę obliczyłam wyszło mi
< 0; + nieskończoności)
tylko nie umiem do tego narysować wykresu
14 gru 20:27
Adamm: umiesz narysować parabolę?
14 gru 20:30
Jack:

niebieski : y =
√x
czerwony : y = −
√x
14 gru 20:32
Mila:

g(x)=
√x
D=<0,
∞)
g(0)=0
g(1)=1
g(4)=2
g(9)=3 to masz kilka punktów wykresu
1) szkicujemy wykres
g(x)=√x
2) symetria względem OX i otrzymujesz wykres
f(x)=−√x
14 gru 20:33
piotr:

takie pół paraboli
14 gru 20:33
gość: bardzo dziękuję
14 gru 20:36
gość: nie miałam jeszcze paraboli
14 gru 20:36
Wałowa: dziedzine sie wyznacza a nie oblicza
14 gru 23:33