Oblicz granicę
jola: x→
∞
Granica z tego to 0

Obliczyłam ale nie wiem czy dobrze byłabym wdzięczna jakby ktoś mnie sprawdził
14 gru 19:58
Adamm: | ln(cost) | | | |
limt→0 |
| = (reguła Hospitala) limt→0 |
| = 0 |
| t | | 1 | |
14 gru 20:08
jola: dzięki
14 gru 20:14
jola: a można to było rozwiązac tak? z tw. de"lHospitala:
| 1/cos(1/x) * (−1/x2) * (−sin (1/x)) | | tg(1/x) * 1/x2 | |
...= |
| = |
| =tg(1/x) * |
| −1/x2 | | −1/x2 | |
14 gru 20:24
jola: kreski ułamkowe coś poznikały
14 gru 20:24
jola: wypowie się jakaś osóbka ?
14 gru 20:36
jola: jest tu kto?
14 gru 20:46