ss
Basia ;):
Mógłby mi ktoś pomóc z tym przykładem

:(
13 sty 10:01
EMil: −7 − 12 √3 w liczniku a w mianowniku 6
13 sty 10:36
AS:
| | (√3+1)*(√3−1) − √3*√3 | |
( |
| }2 = |
| | √3*(√3−1) | |
| | 3 − 1 − 3 | | 1 | | 1 | |
( |
| )2 = |
| = |
| = |
| | 3 − √3 | | 9 − 6*√3 + 3 | | 6*(2 − √3) | |
| | 1 | | 2 + √3 | | 2 + √3 | | 2 + √3 | |
|
| * |
| = |
| = |
| |
| | 6*(2 − √3) | | 2 + √3 | | 6*(4 − 3) | | 6 | |
13 sty 13:12
AS: Mała korekta
| | −1 | |
Po ułamku 3 − 1 − 3 ... powinno być |
| |
| | ... | |
13 sty 13:15
KASIK: W trapezie prostokatnym krotsza przekatna o dlugosci 8 cm tworzy z dluzsza podstawa kat 30
stopni .Roznica miedzy dlugosciami podstawy wynosi 4 cm . O blicz pole i obwod trapezu .
13 sty 13:31
AS: Anuluję korektę − wersja pierwotna jest poprawna
13 sty 14:23
dona:
zad1/ albo tak:
| | 3+√3 | | 3+√3 | | 2√3+6−9−3√3 | | [−(3+√3)]2 | |
( |
| − |
| )2=( |
| )2= |
| =
|
| | 3 | | 2 | | 6 | | 36 | |
| | 12+6√3 | | 6(2+√3) | | 2+√3 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | 36 | | 36 | | 6 | |
13 sty 14:38