matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki
Maatematyka:
Jak obliczyc calke z e
2x
przez 1+ e
x
14 gru 10:13
Jerzy:
Podstawić: e
x
+ 1 = t
14 gru 10:15
Jerzy:
e
x
dx = dt , e
x
= t − 1
t − 1
1
................ = ∫
dt = ∫dt − ∫
t
t
14 gru 10:17