matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
rafael.:
1zad. 6+(x−3)(x+1)=x
2
−2x−11 rozwiąż równania proszę o szybkie rozwiazanie tych równań 2zad. (x−3)(x+2)+7=x
2
−2x−3 3zad. 11−(x−1)(x+2)=−x
2
+2x−13 4zad. 3−2(x−3)(x+2)=−2x
2
−2x 5.zad 3(x−3)(x+2)=3x
2
+7x
13 sty 09:52