równania i nierówności z wartościa bezwzględną
pati00719: 1.przedstaw interpretację geometryczną
a) IxI ≥4
b) Ix+3I >5
c) I3−xI ≤5
d) Ix−7I =4
2. rozwiąż równania i nierówności
a) IxI ≤5
b) IxI≥ 9
c) Ix+3I >3
d) I2x−1I <5
e) I3−xI ≤5
f) I1/2x +5 ≥ 2
g) Ix−7I =4
h ) I2x+3I=6
13 sty 09:18
jo:

a) |x|−4≥0 x∊(−
∞,−4)∪(4,
∞)
13 sty 13:41
jo:

b) |x+3|−5>0 x∊(−
∞,−8)∪(2,
∞)
13 sty 13:52
jo:
Eh, w tym przykładzie a) pomylił ma być przedział domknięty x∊(−∞,−4>∪<4,∞)
13 sty 13:54
jo: Znajdź informacje o przekształceniach funkcji i zrobisz pozostałe.
13 sty 13:54
pati00719: dzięki chociaz nie bardzo wiem o co chodzi z tym
13 sty 22:52