xoxo
KamilJegger: Zapisz poniższe funkcje kwadratowe w postaci ogólnej:
a) f(x) = −2(x−3)2 +1
b) f(x) = 3(x+5)2 −7
13 gru 20:29
Janek191:
b) f(x) = 3*( x2 + 10 x + 25) − 7 = 3 x2 + 30 x + 68
13 gru 20:31
Alky: No, rzućcie się, bo przecież trzeba pomnożyć... Żałosne
13 gru 20:31
Alky: Dobra, koniec hejtu
13 gru 20:32
Eta: Janek przyzwyczajony do "zadane.pl"
Tam właśnie liczą się gotowce !
13 gru 20:38
13 gru 20:41
Alky: Większość stron typu "zadane.pl" "ściąga.pl" etc to totalny kretynizm. 90 % zadań tam to
zadania z przykładami, bo jakiś gimbus jest leniwy i nie chce mu się tego rozwiązać . No w
końcu " po co mi się to przyda.. Co, wejdę do sklepu i poproszę pierwiastek z pomidora ?
heheheh " Patologia . O ile tutaj jest całkim fajnie i ludzie wrzucają prawie tylko zadania z
którymi mają problem i proszą o pomoc, czasem rozwiązanie jakiegoś przykładu, żeby sprawdzić
jak to wygląda bo może nie wiedzą albo są zmęczeni i nie mają głowy i prawie zawsze otrzymują
odpowiedź, tak ostatnio wlewa się tu coraz więcej ludzi, który nie potrafią otworzyć
podręcznika i sami pomyśleć . Odpowiadając na taki post ( już chyba z piąty w ciągu godziny )
tylko kaleczycie tą osobe, któa gra pewnie teraz w coś na komputerze i cieszy banana, że ktoś
mu zrobi zadanie domowe .......... Pozdrawiam
13 gru 20:48