matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jakis pomysl
Krzysztofx1997:
Jakis pomysl?
ctg(
3
√
x
)
∫
3
√
x
2
13 gru 18:05
Adamm:
1
zauważ że (
3
√
x
)'=
3
3
√
x
2
13 gru 18:09
Krzysztofx1997:
podstawiam
3
√
x
=t i wychodzi 3∫ctg(t) dt = 3ln|sint| +c = 3ln|sin
3
√
x
| +c Dziekuje
13 gru 18:26