| 1 | 1 | 2tdt | ||||
∫ | = ∫ | = | x=t2 , dx = 2tdt | = ∫ | = | |||
| √x−x2 | √x*√1−x | t*√1−t2 |
| dt | ||
2∫ | = 2arcsin(√x) + C | |
| √1−t2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
∫ | dx=∫ | dx=∫ | dx=∫ | dx | ||||
| √x−x2 | √−(x2−x) | √−(x2−x+1/4−1/4) | √1/4−(x−1/2)2 |
| 2 | ||
∫ | dx | |
| √1−(2x−1)2 |
| 1 | ||
∫ | dx | |
| √x−x2 |
| 1 | ||
x= | ||
| 1+t2 |
| t | ||
xt= | ||
| 1+t2 |
| 2t | ||
dx=− | dt | |
| (1+t2)2 |
| 1+t2 | (−2t) | dt | |||
∫ | dt=−2∫ | ||||
| t | (1+t2)2 | 1+t2 |
| √x−x2 | ||
=−2arctan( | )+C | |
| x |