matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna z trzech funkcji
qwe:
Jak obliczyć pochodną z iloczynu trzech funkcji? Np. y=x*sin(x)*4x
13 gru 17:36
Adamm:
(f*g*h)' = h*(f*g)'+f*g*h' = f'*g*h+f*g'*h+f*g*h'
13 gru 17:43
Mila:
x*4x=4x
2
f(x)=4x
2
*sin(2x)
13 gru 17:44