matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
baks:
Mam problem z tymi dwoma pochodnymi..
1
F(x)= lnx +
lnx
F(x)= ln
3
x − 3lnx
13 sty 00:51
Bogdan:
1
1
−
x
1
1
1. F'(x) =
+
=
(1 −
)
x
ln
2
x
x
ln
2
x
1
3
3
2. F'(x) = 3ln
2
x *
−
=
(ln
2
x − 1)
x
x
x
13 sty 01:03
Bogdan:
a
−a*g'(x)
Jeśli f(x) =
, to f'(x) =
g(x)
[g(x)]
2
13 sty 01:05
baks:
ok dziekuje
13 sty 01:12