proszę o pomoc z tym równaniem
terafix: 83x−5 * 4x−2= 2: 3√16
13 gru 12:10
13 gru 12:14
Adamm: 29x−15*22x−4=2−1/3
211x−19=2−1/3
11x−19=−1/3
...
13 gru 12:14
terafix: najlepiej rozwiązanie wtedy może w końcu skumam o co chodzi
13 gru 12:20
Jerzy:
| | 1 | |
Nie porafisz rozwiązać równania: 11x − 19 = − |
| ? |
| | 3 | |
13 gru 12:21
terafix: oczywiście że umiem ale co po tym
13 gru 12:23
Jerzy:
8 = 23
4 = 22
(an)m = an*m
an*am = an*m
2:3√16 = 2:24/3 = 2−1/3
i pisz czego nie rozumiesz ?
13 gru 12:26
Jerzy:
tam oczywiście: an*am = an+m
13 gru 12:26
terafix: dobra wszystko jasne dzięki za pomoc
13 gru 12:29