Figury geometryczne
Wałowa:

Zadanie nr 1.55
na rysunku proste k i l sa rownolegle i proste p i q sa rownolegle a oprocz tego |AB|= |BC|
Wskaz na tym rysunku wszystkie katy rowne kątowi 1 i wszystkie katy rowne kątowi 2
Zrobilem za czarny kąt dany kolorowy ktory ma byc
prosze sprawdzic
13 gru 10:06
Wałowa: Juz widze ze jeden z kątow nr 1 zle zaznaczylem (na dole ) wiec sobie poprawie .
13 gru 10:12
Wałowa: + nienarysowany na gorze kat nr 2
Teraz pytanie
czy dobrze zaznaczylem kat nr 1 na gorze przy ozancxzeniach ABC ?
13 gru 11:14
Wałowa: No trudno
13 gru 12:52
Jerzy:
U góry kąt BAC = 1 , a nie kąt BCA jak zaznaczyłeś.
13 gru 12:59
Mila:
ΔACB jest równoramienny.
13 gru 15:45
Jerzy:
Nie doczytałem ... witaj
Milu 
serdecznie pozdrawiam
13 gru 15:48
Mila:

Witam również i pozdrawiam
13 gru 16:19
Wałowa: To czyli jest dobrze na gorze ?
13 gru 22:57
Wałowa: Bo katy nr 2 to beda katy wierzcholkowe
Natomiast tam przy oznaczeniach ABC troche sie gubie z tym katem nr 1 .
13 gru 22:59
Mila:
∠CAB=∡BCA
13 gru 23:06
Wałowa: I to beda katy nr 1 .
dziekuje.
Zaraz poporawie w zeszycie .
13 gru 23:15