matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geomatria
Riku:
oblicz pole calkowite stozka ktorego powierzchnia boczna po rozwinieciu stanowi 75% kola o promieniu 8
13 gru 10:04
Jerzy:
3
2πr =
*2π8 ⇔ r = 6
4
3
P
c
=
π8
2
+ π6
2
4
13 gru 10:12