matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Monika:
a) (3
3
√
3
)
−0,25
=
12 gru 22:00
Janek191:
1
( 3
3
√
3
)
−0,25
= (3
1
*3
1/3
)
−0,25
= (3
4/3
)
−0,25
= 3
−1/3
=
3
√
3
12 gru 22:06
Monika:
Odrobione ...... dzięki
12 gru 22:14
Monika:
Dziękuję
12 gru 23:03