matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tales
olka:
W trójkącie ABC dane są /AC/=/BC/=a oraz /AB/=b.Prosta równoległa do ramienia AC przecina boki trójkąta w punktach D i E w taki sposób że /CE/=/BD/.oBLICZ OBWÓD TRÓJKĄTA DBE.
12 sty 22:13