cial
dina: Ciało o gęstości 1,5 kgm2 i objętości 7200dm3 porusza się z prędkością
88 kmh. Jakiej siły należy użyć aby wyhamować to ciało w czasie dwóch
minut? Wynik zapisz jako samą wartość liczbową z jednostką układu Si
w przypadku ułamka zapisz w postaci dziesiętnej.
Fizyka nie jest moją mocną stroną proszę o pomoc bo wychodzą mi złe wyniki
12 gru 20:41
'Leszek: | | Δp | |
Skorzystaj z drugiej zasady dynamiki Newtona w postaci F = |
| |
| | Δt | |
12 gru 22:02
'Leszek: Czyli
F = mv/t = ρV*v/t
12 gru 22:03
dina: naprawdę nie wiem jak to zrobic podstawiam do wzoru i nic mi nie wychodzi
12 gru 22:21