Oblicz wartość wyrażenia
Karol: Witam, chciałbym się dowiedzieć czy wykonałem poprawnie zadanie treść:
12 gru 20:16
Jack: czy to jest ulamek czy symbol newtona?
| | √3 | | 1 | | 2√3 − 3 | |
tg 30 − sin 30 = |
| − |
| = |
| |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
jesli ulamek no to
| tg 30 − sin 30 | | | | 2√3−3 | | 2 | | 2√3−3 | |
| = |
| = |
| * |
| = |
| |
| cos 60 | | | | 6 | | 1 | | 3 | |
12 gru 20:27
Karol: To ułamek, użyłem złego kodu.
12 gru 20:35
Karol: Mam tylko jedno pytanko, jak obliczyłeś, że wyszło ci 2√3−3?
Z góry dzięki
12 gru 20:42
Jack:
cos takiego jak wspolny mianownik −> polecam
| √3 | | 1 | | 2√3 | | 3 | | 2√3−3 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| 3 | | 2 | | 6 | | 6 | | 6 | |
12 gru 20:43
Karol: O kurcze

jednak najtrudniejsze są rzeczy banalne, a ja kombinowałem, nie wiadomo jak,
jeszcze raz dzięki!
12 gru 20:47